Over zonde

18 juni 2019 0 Door admin

Als je je gaat focussen op zondigen, gaat het groeien.
De afgelopen 400 jaar is de kerk hier al mee bezig.
Stel je voor dat u een plant heeft en je stopt die in de grond in goede aarde en je geeft die plant al de aandacht die het nodig heeft, je geeft het de juiste hoeveelheid water en al die tijd praat je tegen die plant, dan gaat die groeien.
Zo, wat de predikers gedaan hebben, trouwens ik houd van ze, ik ga zelf naar een fijne gemeente toe, wij zijn de Ecclesia, wij hebben ons gefocussed op de zonde. Ik zeg niet, dat we we niet moeten praten over zonde, want we hebben begrip nodig van heiligheid en reinheid. We kunnen niet doorgaan op onze manier en denken dat het okay is.
Het verlangen van de Vader is om in onze volle bestemming te wandelen, die op onze boekrol geschreven staat.
Echter, we moeten begrijpen dat we als we weinig aandacht besteden aan de zonde, kan die niet groeien.
Vb. Drink niet, rook niet, doe geen overspel, roddel niet, kijk niet naar die persoon, zeg dat niet want dan ga je naar de hel etc. Je hebt het gedaan, je doet het nog steeds, je zaait erin. Zo zijn we gefocussed op onze zonden, het groeit en groeit en groeit.
Als je gaat luisteren naar Yeshua, er is niets van dit meer, nooit meer. Hij heeft dit gedragen aan het kruis, Zijn bloed heeft de zonde weggedaan. Wij leven nu onder de genade van Christus. Stel je voor dat je op een provinciale weg rijdt en je focust je de hele tijd op die lijn rechts van je en je denkt, zodra ik die lijn overschrijd, dan ga ik van de weg af, dat is je zorgen maken en dat is een zonde voor de Heer. Er is echter een andere manier om je op te focussen, dat je niet van de weg afraakt en dat is naar de middelste lijn te gaan kijken en je zult merken dat je veilig midden op de weg blijft rijden. Zo is het ook met Yeshua, Hij wil het middelpunt zijn in ons leven, als we ons op Hem gaan focussen en blijven focussen, dan zullen we goed uitkomen.